Acasa
Acela este fericit - fie el rege, fie ţăran -
care află pacea în casa sa.

(Johann Wolfgang von Goethe)

casa-afectata-inundatiiHabitat pentru Umanitate ţinteşte idealul eradicării sărăciei pe linia locuirii în Sudul României şi visăm ca echipă să avem alături mii de voluntari şi zeci de mii de donatori, de sponsori cu care să înfrumuseţăm viaţa unor români nefericiţi, bolnavi, ce locuiesc în frig iarna, a unor copii fără condiţii de învăţat acasă. Şi, da, visăm şi vrem să creăm cu dumneavoastră o Românie mai frumoasă, cu comunităţi în care toţi oamenii să aibe condiţii minime de locuit în care să se dezvolte în tot ceea ce Dumnezeu a intenţionat pentru om.

carutaPeste 150.000 de familii de români din 260 de oraşe şi aproape 13.000 de sate şi cătune au nevoie de o locuinţă simplă, decentă şi accesibilă ca şi cost. Alte sute de mii pot fi ajutaţi să-şi repare locuinţe existente. Cu puţină solidaritate casele tuturor pot deveni un cămin mai bun, mai sigur, pentru copii, pentru părinţi.

voluntari de la Michelin

București, Oarja, jud. Argeș, 10 octombrie 2016 -  Dacă în 2015 au construit o casă pentru familia Zanfir, sinistrată în urma inundațiilor din iulie 2014 la Corbu, jud. Olt, în 2016, entuziaști din București au participat la procesul de finalizare a construcției a 4 case pentru familii în nevoie în Oarja, jud. Argeș. Sunt angajați de la Michelin Europa Centrală și de Sud, bazați în centrul din Capitală iar 2016 este al treilea an de parteneriat al acestora cu asociația Habitat pentru Umanitate din Pitești. Vineri, 7 și sâmbătă 8 octombrie au ajuns pe șantier primele 2 echipe.

“Este o onoare că am găzduit voluntarii Michelin pe șantierul de la Oarja. Sprijinul financiar, solidaritatea cu 4 familii în nevoie, muncind cot la cot la șantier pentru al doilea an consecutiv alături de beneficiari uimește familiile în nevoie și comunitățile rurale unde operăm. Treptat, aceste comunități învață și ele valoarea morală și practică a ajutării semenului în nevoie.” spune Adrian Ciorna, președintele asociației piteștene aflat pe șantier alături de voluntari.

Voluntarii au pregătit vineri gropile de fundare pentru gardul împrejmuitor al fiecărei locuințe iar sâmbătă au turnat beton de fundare stâlpi, au făcut curățenie și au îndepărtat gips carton mucegăit dintr-o locuință. Zonă rurală, gardul este necesar odată cu locuința datorită pășunatului animalelor. Un beneficiar care a muncit alături de voluntari a fost familia  Marian Udrescu și soția Iuliana au lucrat pe șantier cu entuziasm - iar fiica Alexandra, elevă în clasa a IIa, a mișcat inimile voluntarilor cu bucuria evidentă că va avea camera ei unde să își facă temele. Marian a săpat gropi, a turnat beton, a cărat țevi ori a sprijinit orice voluntar ce avea nevoie de îndrumare. ”Mulțumesc din suflet voluntarilor Michelin și aștept cu drag să mai treacă pe la noi și după ce ne mutăm în casă!” spune Marian. Iuliana a pregătit gogoși gustoase pentru voluntari care au apreciat delicatesa!

Citiți mai mult >>

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACTAŢI-NE!

Asociaţia Habitat pentru Umanitate Piteşti
Str. Calea Bucureşti, Nr. 1, apartament 3
Piteşti, cod 110132 , judeţul Argeş,
România,

Tel: 0248-215400, 0742-089319

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cod fiscal: 14097966

facebooktwitter