Michelin ‘pune pe roate’ 4 case

București, Oarja, jud. Argeș, 10 octombrie 2016 -  Dacă în 2015 au construit o casă pentru familia Zanfir, sinistrată în urma inundațiilor din iulie 2014 la Corbu, jud. Olt, în 2016, entuziaști din București au participat la procesul de finalizare a construcției a 4 case pentru familii în nevoie în Oarja, jud. Argeș. Sunt angajați de la Michelin Europa Centrală și de Sud, bazați în centrul din Capitală iar 2016 este al treilea an de parteneriat al acestora cu asociația Habitat pentru Umanitate din Pitești. Vineri, 7 și sâmbătă 8 octombrie au ajuns pe șantier primele 2 echipe.

voluntari de la Michelin “Este o onoare că am găzduit voluntarii Michelin pe șantierul de la Oarja. Sprijinul financiar, solidaritatea cu 4 familii în nevoie, muncind cot la cot la șantier pentru al doilea an consecutiv alături de beneficiari uimește familiile în nevoie și comunitățile rurale unde operăm. Treptat, aceste comunități învață și ele valoarea morală și practică a ajutării semenului în nevoie.” spune Adrian Ciorna, președintele asociației piteștene aflat pe șantier alături de voluntari.

Voluntarii au pregătit vineri gropile de fundare pentru gardul împrejmuitor al fiecărei locuințe iar sâmbătă au turnat beton de fundare stâlpi, au făcut curățenie și au îndepărtat gips carton mucegăit dintr-o locuință. Zonă rurală, gardul este necesar odată cu locuința datorită pășunatului animalelor. Un beneficiar care a muncit alături de voluntari a fost familia  Marian Udrescu și soția Iuliana au lucrat pe șantier cu entuziasm - iar fiica Alexandra, elevă în clasa a IIa, a mișcat inimile voluntarilor cu bucuria evidentă că va avea camera ei unde să își facă temele. Marian a săpat gropi, a turnat beton, a cărat țevi ori a sprijinit orice voluntar ce avea nevoie de îndrumare. ”Mulțumesc din suflet voluntarilor Michelin și aștept cu drag să mai treacă pe la noi și după ce ne mutăm în casă!” spune Marian. Iuliana a pregătit gogoși gustoase pentru voluntari care au apreciat delicatesa!

Sâmbătă, 08 octombrie 2016, voluntarii de la Michelin l-au avut alături pe dl. Stephane Roy de Lachaise, președintele Michelin Europa Centrală și de Sud dar și pe soția acestuia. Domnia sa consideră că este important ca lider al companiei să fie un model pentru angajați. Însă dl. Roy de Lachaise poate să inspire și liderii altor companii, nu e puțin lucru să renunți cu soția la un week-end când timpul ca executiv cu înalte responsabilități regionale este extrem de drămuit. Asociația invită toți șefii de întreprinderi românești ori internaționale să urmeze acest exemplu. ”A fost o plăcere să fiu parte astăzi din echipa ce a lucrat concret pe şantier pentru a aduce un sprijin unor oameni care au nevoie de acesta. Îi îndemn pe ceilalţi lideri ai companiilor din România să se implice în astfel de proiecte deoarece aduc beneficii şi bucurie tuturor celor implicaţi, motivează echipele implicate în timp ce aceştia realizează ceva folositor pentru comunitate, pentru cei ce au nevoie de un sprijin.,” spune dl. Stephane Roy de Lachaisela încheierea celor 2 zile de voluntariat derulat indiferent de frig, ploaie ori noroi.

Primarul comunei, domnul Constantin Bâlea, a spus bun venit echipei Michelin în mod tradițional: “Vă mulțumesc pentru ce faceți și vă urez bun venit în comuna Oarja. Pâinea și sarea este modul nostru de a vă bineveni în comunitatea noastră.” a menționat primarul. Primăria și asociația au o bună conlucrare de mulți ani în folosul celor în nevoie. Iar participarea curentă a Michelin și a 10 echipe de angajați voluntari entuziaști chiar ‘pune pe roate’ efortul de finalizare a celor 4 locuințe pentru familii în nevoie.

Pentru orice întrebări legate de proiectul Michelin – Habitat pentru Umanitate Pitești ori pentru planificarea unui team building, sponsorizări sau donaţii, nu ezitaţi să contactaţi asociaţia la 0722-684679 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., www.habitatpitesti.ro . Respectiv contactați Michelin România la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., doamna Irina Drăgan, responsabil relații presă. 

 

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACTAŢI-NE!

Asociaţia Habitat pentru Umanitate Piteşti
Str. Calea Bucureşti, Nr. 1, apartament 3
Piteşti, cod 110132 , judeţul Argeş,
România,

Tel: 0248-215400, 0742-089319

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cod fiscal: 14097966

facebooktwitter