Locuinţe noi

Beneficiarii potenţiali ai programelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit sunt familii sărace, cu puţin acces anterior la educaţie, membrii lor fac parte din clasa muncitoare săracă respectiv din categorii defavorizate, sunt complet nebancabili, au unul sau mai mulţi copii şi sunt cu venituri foarte reduse respectiv sezoniere. Dânşii pot aplica, în funcţie de situaţie, la una din programele de mai jos. Voluntarii vor avea ocazia să cunoască beneficiarii acestor programe de locuire. Intervenţiile asociaţiei noastre au ca efect îmbunătăţirea calităţii vieţii prin asigurarea unui mediu adecvat efectuării temelor copiilor, căldură în locuinţe, creşterea performanţei la locul de muncă respectiv la şcoală, creşterea stimei de sine.

Construirea de locuinţe noi

Până la 5.000 de familii doar în Argeş s-ar califica la a obţine o locuinţă nouă, simplă şi decentă. Programul acesta presupune existenţa unui teren construibil, obţinut fie de beneficiar, fie de asociaţia noastră, pe care se planifică apoi ridicarea uneia sau mai multor locuinţe în beneficiul familiilor în nevoie, după criteriile de selecţie generale exprimate la „Cum sunt selectaţi beneficiarii”. Procesul de construcţie durează între 3 şi 18 luni, depinzând de disponibilitatea voluntarilor, resurselor financiare sau materialelor donate ori a familiei beneficiar pentru a efectua orele muncă la propria locuinţă (minimum 500 ore).

Costul mediu al unei locuinţe noi este de 15.000 euro, putând varia în funcţie de condiţii teren, număr membri familie, tehnologia utilizată sau cerinţe ale autorităţilor locale. În cadrul unor evenimente speciale gen construcţie rapidă, costul locuinţei nou construite creşte cu până la 25%.

Locuinţele nou construite de Habitat Piteşti au fost edificate sub forma de locuinţe individuale sau multiple. Curent, avem locuinţe noi în construcţie la Oarja unde avem nevoie de voluntari.

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACTAŢI-NE!

Asociaţia Habitat pentru Umanitate Piteşti
Str. Calea Bucureşti, Nr. 1, apartament 3
Piteşti, cod 110132 , judeţul Argeş,
România,

Tel: 0248-215400, 0742-089319

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cod fiscal: 14097966

facebooktwitter