Răspuns la dezastre

Alunecările de teren, cutremurele sau inundaţiile sunt dezastre naturale care distrug locuinţe iar situaţii gen incendii sunt dezastre generate de om ce distrug locuinţe. Intervenim în aceste situaţii post factum dar acţionăm şi pe tărâmul prevenţiei.

Intervenţia inundaţii 2005-2006golesti-casa-gata

Inundaţiile din 2005 au generat răspunsul asociaţiei noastre în Ştefăneşti şi Miceşti unde au fost construite 4 locuinţe noi şi reparate alte 96. Locuinţele vechi, sărăcăcioase, din pământ bătut în care a intrat apă până la 1 metru au avut mari probleme structurale. Un parteneriat USAID-CHF-Habitat România-Habitat pentru Umanitate Piteşti a asigurat succesul acestei intervenţii.

 

Răspuns la dezastre 2014

Cu sute de locuinţe afectate de inundaţiile de la sfârşitul lui iulie 2014 în Argeş, Vâlcea, Teleorman sau Gorj, asociaţia este pregătită să intervină în satele afectate asistând familii ale căror locuinţe au fost distruse sau afectate major. Au prioritate familiile cu cele mai puţine resurse. Contribuţii în bani, materiale de construcţie, electrocasnice sau mobilier. Intervenţia se derulează după efortul de prim ajutor şi retragerea apelor, odată cu finalizarea evaluării pagubelor şi a planului de intervenţie determinat de bugetul asigurat din donaţii şi sponsorizări. 1.163 locuinţe au fost avariate şi 99 complet distruse necesitând reparaţii respectiv reconstrucţie completă. Intervenţiile se vor derula în parteneriat cu autorităţile locale. Ţinta sunt 10 case noi şi 100 intervenţii de reparaţii capitale de diferite amplitudini.

Prevenţie şi pregătire

Habitat pentru Umanitate Piteşti, la invitaţia unor parteneri non profit sau a autorităţilor locale ori din proprie iniţiativă, asistă comunităţile la a pregăti populaţia pentru eventualitatea unor dezastre. Asistenţa constă în instruire populaţie privitor la reacţia imediată, acordarea de seturi de intervenţie, pregătirea grupuri de voluntari locali.

 

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

CONTACTAŢI-NE!

Asociaţia Habitat pentru Umanitate Piteşti
Str. Calea Bucureşti, Nr. 1, apartament 3
Piteşti, cod 110132 , judeţul Argeş,
România,

Tel: 0248-215400, 0742-089319

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Cod fiscal: 14097966

facebooktwitter